top of page

Co je dvojí čištění?


Dvojí čištění znamená, že naši pleť čistíme takzvaně ve dvou krocích. Nejprve používáme čisticí přípravekna bázi oleje a následně předepsaný čistič na bázi vody nebo exfoličních látek.

Tento unikátní proces čištění, vyvinutý značkou dermalogica, umožňuje pleti zbavit se veškerých nečistot, které se na ni v průběhu dne usadí, ať už se jedná o make-up, těžké kovy a další nečistoty z ovzduší.


 

Proč naše pleť potřebuje dvojí čištění?


Ať chcete nebo ne, svou pleť minimálně jednou denně myjete. Většina klientů však použivá jednokrokové čištění, ať už mycím gelem nebo emulzí. Většina si však neuvědomuje, kolik nečistot po takovém způsobu čištění na pleti zůstává.

Nečistoty z ovzduší, kosmetické přípravky, ochranné krémy proti slunečnímu záření a samozřejmě i make-up se během dne mísí s vaším kožním mazem a dalšími látkami, které pokožka vylučuje. Toto vytváří na povrchu pleti silnou a neprodyšnou, mazlavou vrstvu, kterou je potřeba večer důkladně odstranit, tak aby pleť mohla volně dýchat a přijímat aktivní látky.

Velké množství klientů stráví čištěním svého obličeje asi 20 vteřin, a to čistícím přípravkem na bázi vody. Toto je však pro pleť naprosto nedostatečné, neboť povrchové nečistoty jsou díky přítomnosti mazu a odumřelých kožních buněk rozpustné v oleji (tuku). Právě proto je důležité, aby čištění probíhalo vždy ve dvou krocích. Pleť bude následně mnohem lépe absorbovat péči, kterou vám předepíše váš pleťový terapeut a bude schopna se mnohem lépe regenerovat.


 

Jak tedy postupovat?


1. krok - Aplikujte na pleť odličovací přípravek na bázi oleje. Ten na sebe naváže všechny hrubé nečistoty a naruší onu neprodyšnou mazlavou vrstu.

2. krok - Použijte předepsaný čistič na bázi vody nebo exfoliačních látek společně s vodou a pleť dočistěte.

Pokud chcete mít jistotu, že k čištění používáte správné přípravky, navštivte svého pleťového terapeuta, který vám provede analýzu pleti, na základě které program čištění připraví.




339 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page